• 1394/12/03 - 14:13
  • تعداد بازدید خبر : 78
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

پیام تسلیت دکتر مهرابیان رئیس دانشکده بهداشت بمناسبت شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) .

 دکتر مهرابیان ریاست دانشکده بهداشت شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) سرور بانوان جهان ، عطای خداوند سبحان و کوثر قرآن را به تمام مسلمانان جهان ، کارکنان ، اساتید و دانشجویان دانشکده بهداشت تسلیت گفت .

متن پیام به شرح زیر است

ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد.
یا حضرت زهرا (س)، تو ،نخستین ستاره ای بودی که در عرش به خورشید نبوت رسیدی؛ ستاره ای نیلی به رنگ جراحت آسمان و زخم زمان. ای ام ابیها! ای مهربان ترین مادر، تو محور آسیای ایثاری و اولین علت خلقت. ای مادر رسالت و همتای ولایت! به روزهایی می اندیشیم که پس از واقعه ی عظیم غدیر، همراه با حسنین به خانه های اهل مدینه می رفتی و با بیان وحیانی خویش حجت الهی را بر غافلان، تمام می کردی و بدین سان از آغاز، حمایت از ولایت، سرلوحه ی خصایل آسمانی ات بود.
 
غبار غم از سیمای زیبای علی می زدودی و بر زخم های فزون از ستاره ی پیکرش که نشان از رزم با باطل داشت، مرهم می نهادی. هنوز خطابه های رسایت سراج راه مجاهدان است و بر آفاق تاریخ می تابد. پاره ی تن رسول ، آنگاه که بر بی بصیرتان و دنیا پرستان غضب می کردی، غضبناکی آفریدگار قادر، آشکار می شد. رضای تو رضای حق بود و با خرسندی ات، تمامت اهل عرش و ساکنان قدس، قرین شعف می شدند.
شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) تسلیت باد.
 
از آنجایی که در روایات شیعه دو تاریخ برای درگذشت فاطمه زهرا وجود دارد، ایّام فاطمیّه یا ایام وفات فاطمه زهرا به فاصله بین دو تاریخ ۱۳ جمادی الاول تا ۳ جمادی الثانی گفته می‌شود. مراسم ایام فاطمیه جمعاً ۶ روز می‌باشد، ۳ روز در ماه جمادی‌الاول و ۳ روز در ماه جمادی‌الثانی. فاطمیّه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی‌الاول است و فاطمیّه دوم از سوم تا پنجم جمادی‌الثانی می‌باشد که شیعیان به عزاداری برای حضرت فاطمه زهرا (س)دختر گرامی پیامبر اکرم می پردازند.
 
دلیل اختلاف در تاریخ شهادت : در نوشته‌های عربی قدیم از نقطه استفاده نمی‌شده است و کلیه حروف دارای نقطه نبودند، به‌همین خاطر "هفتاد"(سبعون) و "نود"(تسعون) در زبان عربی بدون نقطه مانند هم نوشته می‌شده است، که برای تاریخ نویسان دوره‌های بعد قابل تشخیص از هم نبوده‌است.
 
میان علمای شیعه، دو تاریخ مشهور و مقبول است: یکی هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (ص) و دیگری نود و پنج روز.
با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخة سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل ، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیة اوّل می‌ خوانند.
 
اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم می‌ خوانند.
ایام فاطمیه جمعا 6 روز می باشد، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی. ظاهراً علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)،29روز بوده باشند،حال آنکه درصورت کامل بودن ماههای قبل،روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود.چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
 
اما در عرف به دهه دوم جمادی الاول از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول 75روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی ازاول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95روز،شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است،دهه فاطمیه دوم گفته می شود./م
 
صلوات خاصه حضرت زهرا(س)
اللّهمّ صلّ على الصّدّیقة فاطمة الزّکیّة حبیبة حبیبک ونبیّک وامّ احبّآئک واصْفیآئک الّتى انْتجبْتها وفضّلْتها واخْترْتها على نسآء الْعالمین اللّهمّ کن الطّالب لها ممّنْ ظلمها واسْتخفّ بحقّها وکن الثّائر اللّهمّ بدم اوْلادها اللّهمّ وکما جعلْتها امّ ائمّة الْهدى وحلیلة صاحب اللّوآء والْکریمة عنْد الْملاء الاْعْلى فصلّ علیْها وعلى امّها صلوةً تکْرم بها وجْه ابیها محمّدٍ صلّى اللّه علیْه وآله وتقرّ بها اعْین ذرّیّتها وابْلغْهمْ عنّى فى هذه السّاعة افْضل التّحیّة والسّلام
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی دانشکده
  • کد خبر : 15336
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1394/12/03 14:13