• 1396/02/17 - 09:21
  • تعداد بازدید خبر : 87
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه

مدیریت تروما و حوادث یکی از راهکارهای اساسی برای ارتقای بهداشت و ایمنی در جامعه است

دکتر شاهرخ یوسف زاده - رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان صبح امروز (سه شنبه) در آیین افتتاح دهمین همایش کشوری بهداشت و ایمنی کار گفت: مدیریت تروما و حوادث یکی از راهکارهای اساسی برای ارتقای بهداشت و ایمنی در جامعه است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا) ؛ صبح امروز (سه شنبه ) دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آیین افتتاحییه دهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار که در مجتمع فرهنگی زیبا کنار برگزار شد، ضمن تبریک ایام و اعیاد شعبانیه و سالروز شهادت فیلسوف فرهیخته، استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به پویندگان عرصه ی علم و دانش، اظهارکرد: در دانشگاه علوم پزشکی گیلان که حدودا" نزدیک به 25 سال از تاسیس دانشکده ی بهداشت آن  می گذرد ، می توان گفت برگزاری چنین همایشی در طی این دوران کمتر دیده شده است.
دکتر یوسف زاده چابک با بیان این که  برنامه راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان  بر اساس   افق چشم انداز  1404  در نظر گرفته شده است، افزود: آرزوی ما این است که در ده سال آینده بتوانیم در بین دانشگاه های نسل سوم پیشرو باشیم یعنی دانشگاه کارآفرین و دانشگاهی که بین توسعه و صنعت قرار دارد.

وی در ادامه اشتغال در ساختار دولتی و اداری را از دغدغه های فارغ التحصیلان دانشگاه ها ذکر کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان طبق سند راهبردی دنبال این است که افراد را پرورش دهد که خود کارآفرین باشند و دانش آنها نیز راهبر و راهگشا برای کارآفرینی باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به برگزاری همایش کشوری اخیر " نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان " ، یادآورشد: برگزاری این همایش دقیقا" بر راه اندازی شرکت های دانش بنیان و مرکز رشد می باشد.  در این زمینه،  پیشنهاد منطقه ی علم و فناوری سلامت کشور در دره سپید رود نیز ارایه شده است.

وی ادامه داد: مقوله های ارزشمندی هم در کنار این امر دارای اهمیت است که از جمله ی آنها می توان به، حمایت گروه ها، دانشکده ها و اعضای هیات علمی و فعالین و فارغ التحصیلان اشاره کرد به ویژه دانشکده های داروسازی و بهداشت که با صنعت در ارتباط هستند.
دکتر یوسف زاده با تاکید بر این که در بحث ایمنی کار، کمتر به این مقوله پرداخته می شود، تصریح کرد: جای این آموزش ها هنوز در جامعه ما پررنگ نیست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزاری دهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار را فرصتی برای آغاز فعالیت های آتی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: از سوی دیگر، دانشگاه علوم پزشکی گیلان به عنوان پایلوت سیستم تروما کشور است و هنوز تروما به عنوان مهمترین معضلات کشور محسوب می شود و آسیب هایی که جامعه متقبل می شود ، هر روز و هر لحظه ادامه دارد.
وی با اشاره به آمار تلفات و کشته های حوادث جاده ای در سال جدید ، اظهار کرد: این آمار به حدی بود که می توان گفت روح جامعه ی ما را آزار داد و این آسیب ها جبران ناپذیر بود هر چند با تلاش هایی، این مساله کاهش یافته است، اما باید دنبال روش ها و راهکارهای جدید و یک نگاه سیستمیک به سیستم تروما باشیم.
دکتر یوسف زاده با بیان این مطلب که در این خصوص، یکپارچگی و مدیریت لازم است، افزود: برنامه سیستم تروما در استان گیلان تحت عنوان دو مقوله ی بانک اطلاعاتی کارآمد و آموزش استقرار یافته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با بیان این که سیستمی که دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیش بینی کرده است همانند سیستم بدن انسان منسجم عمل خواهد کرد، گفت: برنامه ی ما، بانک اطلاعاتی است که اقدامات اولیه آن صورت گرفته و امیدواریم که با راه اندازی این بانک اطلاعاتی تروما در گیلان، استان های دیگر را نیز تحت پوشش قرار دهیم.
وی در ادامه با اشاره به بحث آموزش در سه سطح مدارس، رسانه و فضای مجازی و آموزش گروه متوسطه، از پلیس، آتش نشان ها و راننده های خطی به عنوان اولین حاضرین در صحنه تصادفات و دومین گروه را پزشکان اورژانس، کادر اورژانس های بیمارستان ها ذکر کرد.
دکتر یوسف زاده چابک افزود: بحث تروما، عملا" ذهن را به مسایل ترافیکی سوق می دهد که بیشترین علت مرگ و میر، ناشی از حوادث ترافیکی است و این موجب می شود از برخی از حوادث همچون؛ سقوط ها (از ارتفاعات) همچنین از تروماهایی که بر اثر غرق شدگی، سوختگی و کار به وجود می آید، غفلت کنیم.

وی با اشاره به ترومایی که با سقوط افراد در حین برداشت محصولات خود از درختان ایجاد می شود، یادآورشد: جمعیت مخاطب ما فقط کارگاه های صنعتی نیستند ، بلکه مردم ما هم امروز جز آنها به شمار می روند.
دکتر یوسف زاده در پایان اظهار امیدواری کرد که برگزاری این همایش آغاز نویی برای تکاملی نو به مساله بهداشت حرفه ای و ایجاد ایمنی و سلامت برای مردم عزیز باشد.
 دکتر شادمان نعمتی – معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با اشاره به برگزاری دو همایش اخیر پلی به سوی آینده ؛ نوآوری و کارآفرینی و همایش ادواری انجمن غدد و متابولیسم کودکان ایران، گفت: امروز دانشگاه علوم پزشکی گیلان سومین هفته متوالی است که همایش برگزار می کند.
دکتر شادمان نعمتی در ادامه با اشاره به رویکرد دانشگاه نسبت به مسایل و مشکلات، تصریح کرد: اگر قرار است تحولی در جامعه ایجاد شود باید همه ی تحولات از دانشگاه آغاز شود و حتی در تعلیم و تربیت فرزند نیز باید به این مهم توجه داشت.
وی ادامه داد: به عنوان یک فرد، یا یک متخصص یا یک واحد صنعتی یا آموزشی باید توجه داشته باشیم که چه نقشی در جامعه داریم با توجه به این که در حال حاضر، معضل بیماری های غیر واگیر، تصادفات، بیکاری در کشور ما در صدر معضلات است  اگر دانشگاه خوب داشته باشیم قاعدتا" نباید این همه شکست پیش روی  ما باشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان یادآور شد: ما از لحاظ تولید علم مقام شانزدهم را داریم، همچنین دارای تکنیک و جوان تحصیلکرده و تجهیزات مدرن آزمایشی هستیم.
دکتر نعمتی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به این که تمام مراکزی که قوی هستند، قدرت را در دانایی می دانند، گفت: قدرت فقط در علم و برنامه نیست بلکه قدرت در جایی هست که، دانایی و ثروت با هم تجمیع می شود.
وی ادامه داد: ما در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رویکرد برنامه محوری را با تدوین نقشه راهبردی با کمک متخصصین برنامه ریزی کردیم و چشم انداز این دانشگاه برای ده سال آینده پیشرو بین دانشگاه های نسل سوم است و همچنین برای توسعه کارآفرینی، توسعه ارتباطات صنعت و دانشگاه، افزایش رضایتمندی ذی نفعان و... در دانشگاه نیز در آینده برنامه خواهیم داشت.
دکتر نعمتی، با بیان این که استان گیلان دارای صنایع فاخر و متعددی است و دارای بیش از دوهزار صنایع است، گفت: اخیرا دانشگاه علوم پزشکی گیلان طرح منطقه علم و فناوری سلامت کشور را (بیوتیک سپید رود)، را در کمیسیون آموزشی مجلس شورای اسلامی که در استانداری برگزار شد، در دست اقدام دارد.
در ادامه این همایش دکتر فریده گل بابایی – رییس انجمن علمی بهداشت کار ایران نیز ضمن ارایه گزارشی از عملکرد این انجمن در طی ده سال اخیر، هدف از برگزاری این همایش را تبادل دستاوردهای علمی و پژوهشی متخصصین و حساس کردن اذهان عمومی به بحث ایمنی و بهداشت عنوان کرد.
وی در پایان علاوه بر مشارکت و همکاری متخصصین و پیشکسوتان این عرصه با انجمن  مذکور، ارایه ی ایده ها، نقطه نظرات و تجربیات آنها را نیز خواستار شد.
در ادامه دکتر محمد مهدی سهرابی – معاون فنی بهداشت حرفه ای دفتر سلامت محیط کار وزارت بهداشت به نیابت از دکتر صادق نیت – رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت سخنانی را ایراد کرد.
دکتر محمود حیدری – دبیر علمی و دکتر جهانگیر بلورچیان – دبیر اجرایی و مسوول انجمن علمی بهداشت کار شاخه گیلان نیز از دیگر سخنرانان همایش امروز بودند. گفتنی است: دهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار به مدت سه روز، به همت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و انجمن علمی بهداشت ایران، طی روز های سه شنبه، چهار شنبه و پنجشنبه (14- 12 اردیبهشت 96 )، با محوریت مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار در قالب جدیدترین مقالات و دستاوردهای علمی و پژوهشی به همراه تشکیل کارگاه های تخصصی در مجتمع فرهنگی زیبا کنار برگزار می شود./ص
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی دانشکده
  • کد خبر : 26217
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/02/17 09:21