• 1393/09/20 - 13:57
  • تعداد بازدید خبر : 101
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

پیام تسلیت ریاست دانشکده بهداشت به مناسبت فرا رسیدن اربعین حسینی

دکتر فردین مهرابیان رئیس دانشکده بهداشت طی پیامی فرا رسیدن اربعین شهادت پنجمین اهل کساء، سید الشهدا، حضرت امام حسین بن علی ( علیهما السلام )، و یاران با وفایش را به همه مسئولان ومدیران و کارکنان دانشگاهی و دانشجویان گرامی و بخصوص به تمامی مسلمین

بــاز دگر بـاره رســیــد اربـعـیــن        جوش زند خـون حـسـیـن از زمیــن

شـد چـهـلـم روز عــزای حـسـیــن        جــان جــهــان بـــاد فدای حـسین
 
اربعین حسینی، تکرار یاد و خاطره حماسه سازان کربلاست ، سلام بر حسین واربعینش، سلام بر اربعین و زائرانش! و سلام بر اندوه های دل آنان که به سوغات برمزار کشتگان، عشق بردند و به مویه نشستند. به شوق زیارت صحن و سرای جان فزایت،اربعین شهادتت را به سوگ می نشینیم،اربعین از رازهای هستی است و روز بسط لطف اوست بر پیروان ودوستدارانش. و در مقام امام حسین (ع) همین بس که در زیارت اربعینش خطاب به جدشان محمدمصطفی (ص) و پدر بزرگوارشان حضرت علی (ع) و مادر گرامیشان فاطمه (س) عرضه میداریم کهخداوند عزاداری شما را در رثاء امام  حسین (ع) قبول فرماید.

اربعین در فرهنگ عاشورا

در فرهنگ عاشورا، اربعین به چهلمین شب شهادت حسین بن علی(ع) گفته میشود که مصادف با روز بیستم ماه صفر است. از سنتهای مردمی گرامی داشت چهلم مردگان است، که به یاد عزیز فوت شده خویش، خیرات و صدقات میدهند و مجلس یاد بود بر پا میکنند، در روز بیستم صفر نیز، شیعیان، مراسم سوگواری عظیمی را در کشورها و شــــهرهای مختلف به یاد عاشورای حسینی بر پا میکنند. عاشقان و پیروان آن امام، در سحال اســـــرار اربعین به ذکر پرداخته و باران اشکبار چشم خویش را با مظلومیت حسین و یارانش پیوند می زنند. این راه، راه تداوم عشق است و بی گمان هیچگاه بی رهرو نخواهد بود.

نخستین اربعین

در نخستین اربعین شهادت امام حسین (ع)، جابر بن عبدالله انصاری و عطیه عوفی موفق به زیارت تربت و قبر سید الشهدا شدند. بنا به برخی نقلها، در همان اربعین، کاروان اسرای اهل بیت (ع) دربازگشت از شام و سر راه مدینه، از کربلا گذشتند و با جابر دیدار کردند. البته برخی از مورخان نیز آن را نفی کرده و نپذیرفته اند، از جمله مرحوم محدث قمی در «منتهی الامال» دلایلی ذکر میکند که دیدار اهل بیت از کربلا در اربعین اول نبوده است. به هر حال، تکریم این روز و احیای خاطره غمبار عاشورا، رمز تداوم شعور عاشورایی در زمانهای بعد بوده است.

اربعین و عرفان

اربعین از رازهای هستی، خصوصیت عدد چهل و اسرار نهفته در آن برای ما روشن نیست. البته چه بسا، با توجه به ویژگی ‏های انسان، «چهل بار» تکرار یک رفتار پسندیده موجب ملکه معنوی و تعمیق آن رفتار و قابلیت نزول فیض خاص خداوند می ‏شود. در فرهنگ اسلامی هم عدد چهل (اربعین) جایگاه ویژه ای دارد. چله نشینی برای رفع حاجات، حفظ کردن چهل حدیث، اخلاص چهل صباح، کمال عقل در چهل سالگی، دعا برای چهل مؤمن، از این نمونه هاست.  

روابط عمومی
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی دانشکده
  • کد خبر : 8574
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1393/09/20 13:57