• 1397/12/26 - 15:17
  • تعداد بازدید خبر : 67
  • زمان مطالعه: 19 دقیقه

حفظ سلامتی در ایام نوروز،خواص و فواید آجیل

بادام شیرین داراى طبیعت گرم و مرطوب است و از نظر تغذیه اى، ارزش غذایى بالایى دارد. این مغز داراى مقادیر زیادى پروتئین و کلسیم مى‏ باشد و مى‏ تواند در افرادى که در معرض پوکى استخوان هستند و قادر به مصرف شیر نیستند، مورد استفاده قرار گیرد.

 

استفاده صحیح از نعمات الهى و طبیعى
از مهم‏ترین مسائل در حفظ سلامتى و تندرستى هستند. مصرف مناسب از میوه ‏ها و سبزى‏
ها کلید سلامتى شما مى‏ باشد. یکی از تنقلاتی که در ایام عید نوروز بسیار مصرف می‌شود
آجیل است. پس خوب است نکاتی در مورد آجیل و فواید آن بدانید
.

بادام                                                         
 

بادام داراى
پروتئین، روغن، مواد آلبومینوئیدى، قند، صمغ، موسیلاژ و نشاسته است
. املاح معدنى آن شامل کلسیم، فسفر،
آهن، سلنیوم و پتاسیم مى‏ باشد و ویتامین 1
B،
2
B
،
3B
و ویتامین E دارد.

خواص درمانى بادام

بادام
شیرین داراى طبیعت گرم و مرطوب است
.

بادام
از نظر تغذی ‏اى، ارزش غذایى بالایى دارد. این مغز داراى مقادیر زیادى پروتئین و
کلسیم مى‏ باشد و مى‏ تواند در افرادى که در معرض پوکى استخوان هستند و قادر به
مصرف شیر نیستند، مورد استفاده قرار گیرد
.

این
مغز مى‏تواند در کودکان و نوجوانان به دلیل آن که رشد استخوانى در آن ها بالاست،
به عنوان یک میان وعده مناسب میل گردد
.

این
مغز موجب کاهش کلسترول مى ‏شود، در مطالعه ه‏اىی دیده شده است که مصرف روزانه چند
عدد بادام در مدت سه هفته مى‏ تواند به میزان 10 درصد کلسترول بد را کاهش دهد
.

چربى
بادام، چربى غیراشباع است که براى تنظیم چربى خون و کاهش خطر ابتلا به بیمارى‏ هاى
قلبى و عروقى بسیار مفید مى ‏باشد
.

بادام
داراى پروتئین و چربى زیادى است و بواسطه داشتن املاح و ویتامین‏ هاى مختلف، ارزش
انرژى‏ زایى بالایى دارد. مغز بادام چاق‏ کننده و تقویت کننده بدن است
.

بادام
بسیار مغذى و نیروبخش است لذا مصرف آن را به مادران باردار و شیرده توصیه مى‏ کنیم
.

روغن بادام شیرین در استعمال خارجى هم بسیار مفید است و در فرمول بسیارى از کرم‏ ها و لوسیون‏ هاى زیبا کننده پوست شرکت دارد.(کتاب «ماسک‏ هاى گیاهى براى زیبایى پوست» از همین نویسنده وانتشارات).

میوه
جوان بادام، چغاله نام دارد. چغاله بادام حاوى کالرى، پروتئین، کلسیم و آهن مى‏
باشد. چغاله بادام میوه‏اى مغذى و سرشار از ویتامین‏ هاست، تقویت کننده معده است و
جویدن آن در دهان، لثه‏ ها را محکم مى‏کند
.

پروتئین
‏هاى گیاهى فراوان موجود در بادام، سبب تقویت قواى جنسى و تحریک اسپرم‏ سازى مى
‏شود و یأس و نا امیدى مردان را در این زمینه از بین مى‏ برد
.

مغز بادام
شیرین، بسیار دیرهضم است و افرادى که دستگاه گوارش حساسى دارند، نباید در مصرف آن
زیاده ‏روى کنند
.

این مغز در هر
100 گرم داراى 56 کالرى انرژى است و به این دلیل مصرف آن در افرادى که دچار چاقى
هستند، توصیه نمى ‏گردد
.

بادام‏زمینى                                                                        
 

دانه بادام‏
زمینى به صورت خام و بو داده مورد استفاده قرار مى ‏گیرد. این دانه حاوى آب، مواد
از ته، مواد چرب، سلولز، املاح معدنى و ویتامین‏ ها مى‏ باشد. املاح معدنى آن شامل
کلسیم، فسفر، آهن، سدیم و پتاسیم و داراى ویتامین‏هاى 1
B، 2B، 3B و E است.

خواص درمانى بادام ‏زمینى

بادام‏
زمینى طبیعت متعادل دارد. چاق کننده، مقوى و بسیار مغذى است
.

داراى
پروتئین و املاح معدنى فراوانى است و سبب تقویت قواى مغزى و حافظه مى‏ شود. بادام
زمینى سرشار از ماده‏اى به نام کولین مى‏ باشد که در ساخت واسطه شیمیایى مؤثر در
حافظه به کار مى‏ رود. با مصرف مواد غذایى حاوى کولین تا حدى مى‏ توان کمبود واسطه
شیمیایى استیل کولین ناشى از سالمندى را جبران نمود و با کاهش حافظه مقابله کرد
.

-
اسیدهاى چرب
غیراشباع اولئیک و لینولئیک سهم عمده‏اى از چربى‏ هاى بادام زمینى را تشکیل داده و
مقادیر خوبى از ویتامین

E
را تأمین مى‏
کنند. بادام زمینى از منابع خوب روى است که در تقویت سیستم ایمنى نقش دارد
.

بادام‏
زمینى کلسترول خوب خون را بالا مى‏ برد، شیر مادران را افزایش مى‏ دهد، به هضم غذا
کمک مى‏ کند و درد معده را کاهش مى‏ دهد، نرم کننده سینه است و سرفه‏ هاى خشک را
از بین مى‏ برد
.

بادام
زمینى به علت داشتن ویتامین‏ هاى گروه

B
سبب تقویت
عضلات، رفع خستگى شدید،گیجى، بى‏ حوصلگى ، ترس و دلهره مى‏ شود
.

زنان
باردار به ویتامین‏ هاى گروه

B
نیاز دارند،
مصرف بادام‏ زمینى در این دوره کمک زیادى به سلامتى آن ها مى‏ کند
.

تحقیقات
دیگرى نشان داده است که مصرف 10 عدد بادام‏ زمینى در هفته مى‏ تواند از بروز سرطان
روده پیشگیرى کند. فیتواسترول موجود در بادام‏ زمینى و کره بادام‏ زمینى مى‏ تواند
رشد سلول‏ هاى سرطانى،خصوصا سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتى
از بروز بعضى سرطان‏ ها جلوگیرى کند
.

ثابت
شده مصرف مرتب بادام‏ زمینى مى‏ تواند از بروز دیابت جلوگیرى نماید، زیرا بادام‏
زمینى داراى فیبر و منیزیوم فراوانى است که خاصیت ضد دیابتى دارد
.

بادام‏
زمینی خطر ابتلا به سنگ صفرا را کاهش مى‏ دهد. دلیل این امر، وجود فیبرهاى غذایى،
فیتواسترول و منیزیوم فراوان بادام‏ زمینى است
.

بادام‏ زمینى
جزء مواد غذایى آلرژى ‏زا است. حساسیت به بادام‏ زمینى مى‏ تواند شدید باشد و منجر
به شوک آنافیلاکسى گردد
.

افرادى که کلیه
سنگ‏ ساز دارند، توصیه مى‏ شود از مصرف زیاد بادام ‏زمینى بپرهیزند، زیرا این
ترکیبات احتمال بروز سنگ‏ سازى را بالا مى‏ برند
.

بادام هندی

بادام هندی به دلیل طعم منحصر به فردش
یکی از آجیل‌های محبوب مردم کشور ما و دیگر کشورها است
.

خواص بادام هندی

-
مصرف بادام
هندی برای پیشگیری از تشکیل سنگ‌ های صفراوی بسیار مفید است
.

-
منیزیم موجود
در بادام هندی برای حفظ سلامت استخوان‌ها حیاتی است. منیزیم برای متابولیسم کلسیم
در بدن لازم است و با تراز کردن میزان کلسیم، به تنظیم تونوسیته‌ی عصبی و انقباض
عضلانی کمک می‌کند
.


بادام
هندی منبع خوبی برای مس است. مس یکی از اجزای مهم آنزیم‌های بدن است که در خیلی از
فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن شرکت می‌کند. مس برای برداشتن رادیکال‌های آزاد مضر در
بدن و برای استفاده‌ی بهینه‌ی آهن کمک بزرگی است. مس برای تولید ملانین و برای رشد
استخوان‌ها و بافت‌های ارتباطی بدن ضروری است
.

بادام
هندی منبع خوبی از ویتامین

K
است که به
تنظیم انعقاد خون و شرایط ناشی از آن کمک می‌کند
.

فشار خون بالا
را کاهش می‌دهد زیرا به عنوان یک مدر خوب عمل می کند و علاوه بر این عواملی هم
چون منیزیم و لینولنیک اسید نیز در آن یافت می‌شود که از عوامل تنظیم کننده‌ی فشار
خون هستند. پس مصرف مرتب آن می تواند برای پیشگیری از بیماری‌های کرونری قلب مناسب
باشد
.

بادام هندی
حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای از اگزالات است. مطالعات نشان داده است که تجمع این
مواد در بدن می‌تواند منجر به کریستاله شدن آن‌ها و در نتیجه ایجاد سنگ کلیه وکیسه
صفرا شود
.

آلرژی غذایی
یکی دیگر از عوارض بادام هندی است. این واکنش‌های آلرژیک ممکن است فوری و خاص باشد
(مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب‌ها و...) یا ممکن است با تأخیر بروز نماید
(مانند خستگی و افسردگی
)

پسته                                       
 

مغز پسته داراى
مقدار زیادى آمیدون و ساکارز است و مقدارى پروتئین، مواد چرب، مواد نشاستهاى،
املاح معدنى، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و منیزیم دارد. پسته حاوى ویتامین‏ هاى
E، A،
1B، 3B و P مى‏ باشد.

خواص درمانى پسته

-
پسته داراى
طبیعت گرم و خشک است
.

مغز
پسته به علت دارا بودن مواد مغذى بسیار ارزشمند، مورد توجه مردم قرار دارد و به
صورت خام یا بو داده مصرف مى‏ شود
.

پسته
سرشار از آهن است و سبب خونسازى مى‏ شود، لذا بهترین دارو براى افراد کم خون مى‏
باشد. البته پسته خام داراى ترکیبات مغذى و مفیدتر از پسته بو داده است
.

پسته
فولات نسبتا بالایى دارد و به این دلیل به افرادى که دچار بیمارى قلبى هستند،
توصیه مى‏ شود. مطالعات نشان داده در هر 100 گرم پسته، 58 میلى‏گرم فولات وجود
دارد که مى‏ تواند براى پیشگیرى از تشدید این مشکل، بسیار کمک‏ کننده  باشد.
چربى پسته از نوع چربى غیراشباع است که براى قلب و عروق مفید مى‏ باشد
.

پسته
حاوى مواد آنتى‏ اکسیدان است که از سرطان پیشگیرى مى‏ کند
.

مغز
پسته داراى ماده‏اى نیروزا و سرشار از مواد مغذى است. پسته حاوى مقادیر فراوانى
آهن و کلسیم است که ماده‏ى غذایى بسیارى مفیدى براى افزودن به رژیم گیاه‏ خواران
محسوب مى‏ شود
.

فسفر
موجود در پسته سبب تقویت مغز و حافظه و سبب آرامش فکر و اعصاب مى‏ شود. پسته از
بیمارى آلزایمر
(فراموشى خاص سنین پیرى) هم پیشگیرى
مى‏ کند
.

پسته
مقدار زیادى کلسیم دارد، پس باعث سلامتى و استحکام استخوان‏ ها و عضلات مى‏ گردد
.

پسته
چاق ‏کننده است، افراد لاغر اگر پسته مصرف کنند، بسیار مفید است
.

پسته
سبب تقویت معده و تنظیم کبد مى‏ شود، اسهال معمولى واسهال خونى را درمان و از
تشکیل سنگ کیسه صفرا جلوگیرى مى‏ کند
.

-
خوردن پسته،
نیروى جنسى را افزایش مى‏ دهد و سبب تقویت نیروى جوانى مى‏ گردد
.

مغز پسته چربى
فراوانى دارد، بنابراین براى افرادى که معده حساس دارند، مناسب نیست
.

مغز پسته طبیعت
گرم دارد. خوردن پسته باعث افزایش مقدار ازت درخون، باعث غلظت خون و گرمى بدن مى‏
شود. زیاده‏ روى در مصرف آن سبب پیدایش کهیر و دانه‏ هاى قرمز روى پوست مى‏ گردد
.

پسته داراى
چربى فراوانى است، به این دلیل افرادى که در معرض چاقى قرار دارند و یا به دیابت،
فشارخون و بیمارى‏ هاى قلبى مبتلا هستند، باید با دقت از این مغز استفاده نمایند
.

فندق

فندق داراى آب،
مواد روغنى، ساکارز و مواد پروتئینى مى‏ باشد. فندق حاوى ویتامین‏ هاى
E, C, B, A و املاح معدنى فراوان و کمى نشاسته و
اسیدهاى گوناگون است. املاح معدنى فندق شامل کلسیم، فسفر، آهن،روى، سدیم و پتاسیم
مى‏ باشد
.

خواص درمانى فندق

فندق
طعم مطبوع دارد و طبیعت آن گرم و خشک است
.

فندق
دانه‏ هاى روغنى، خوش‏ طعم، مقوى، مغذى و چاق‏ کننده است
.

تحقیقات
نشان داده در فندق ماده‏اى وجود دارد که سبب افزایش فشارخون مى‏ شود
.

-
مغز فندق به
علت دارا بودن ویتامین‏ هاى

A
و C براى تقویت ناخن،مو، چشم و طراوت و
زیبایى پوست مؤثر است
.

فندق
به علت دارا بودن ویتامین‏ هاى

B
سبب رفع خستگى،
اضطراب و ناتوانى مى‏ گردد
.

فندق
به علت داشتن فسفر فراوان، سبب تقویت  مغز و افزایش حافظه و یادگیرى مى‏ شود
.

فندق
سبب تقویت و تنظیم دستگاه گوارش و روده‏ ها و همچنین سبب دفع سموم از بدن مى‏ شود
.

خوردن
فندق براى بیماران مبتلا به میگرن مفید مى‏ باشد
.

فندق
داراى مواد قندى و هیدروکربنى کمى است. در ضمن چون املاح کلسیم، فسفر، پتاسیم،
منیزیم، سدیم و آهن دارد، مى‏ تواند سبب تقویت بدن و رفع نیازهاى بدن باشد. لذا
غذاى مناسبى براى مبتلایان به بیمارى‏ هاى قند و دیابت مى‏ باشد
.

ویتامین E موجود در فندق براى سلامت ماهیچه‏ هاى
قلب و دیگر ماهیچه‏ هاى بدن لازم است
.

براى
جلوگیرى از ریزش مو و تقویت و پرپشتى موها، پوست فندق را بسوزانید و خاکستر آن را
با روغن زیتون مخلوط کرده، بر روى سر ماساژ دهید. البته خوردن فندق هم براى تقویت
موها مفید است
.

فندق
بو داده سبب تقویت نیروى جنسى مى‏ شود. ویتامین
E موجود در فندق سبب تقویت سیستم تولید
مثل بدن مى‏ شود. فندق حاوى روى است که نقش مهمى در هورمون‏ هاى جنسى دارد
.

فندق
داراى مقدار فراوانى بتاسیتوسترول است که اثر فوق‏ العاده‏اى در کاهش کلسترول و
پیشگیرى از سرطان دارد، بنابراین مصرف مرتب فندق، بدن را در برابر بیمارى‏ هاى
قلبى و سرطان محفوظ مى‏ دارد
.

فندق
دانه‏ هاى روغنى و حاوى اسیدهاى چرب بسیار مهم است. اسیداولئیک یکى از این اسیدهاى
چرب مهم است که از افزایش کلسترول خون پیشگیرى و قند خون را تنظیم مى‏ کند
.

-
اسید چرب دیگر
به نام اسیدلینولئیک، نقش مهمى در رشد و سلامتى اندام‏ ها دارد
.

افرادى که
دستگاه گوارش حساسى دارند، باید در خوردن فندق اعتدال را رعایت نمایند، زیرا
زیاده‏ روى در مصرف فندق ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و در موارد شدیدتر استفراغ
ایجاد مى‏ شود
.

نخودچی

دانه نخود
داراى آب، پروتئین، نشاسته، املاح معدنى شامل کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، مس،
لیتیم و گوگرد مى‏ باشد. نخود حاوى لسیتین، گالاکتان، قندهاى مختلف مانند ساکارز،
دکستروز و لولوز است
.

این دانه حاوى
ویتامین‏ هاى

, A1, B2, B3E, D, B
و
کمى مواد روغنى مى‏ باشد. پروتئین موجود در نخود، برابر پروتئین موجود در گوشت مى‏
باشد. نخود به علت دارا بودن اسیدهاى آمینه مختلف، ویتامین‏ ها و مواد معدنى
غذایى، بسیار مغذى و مفید است. دانه رسیده نخود در پخت غذاها و دانه‏ هاى برشته
شده‏ به نام نخودچى در آجیل مصرف مى‏ شود
.

خواص درمانى
نخود


نخود
طبیعت گرم و خشک دارد. داراى ارزش غذایى بالایى است و سبب تقویت بدن مى‏ شود
.

-
نخود مدر،
قاعده‏ آور و ضدکرم است. نخود بسیار مغذى، چاق کننده و اشتهاآور است
.

به
سبب داشتن مواد پروتئینى فراوان، املاح  معدنى گوگرد، فسفر،کلسیم و آهن، سبب
تقویت دستگاه دفاعى شده و بدن را در برابر بسیارى از بیمارى‏ ها تقویت مى‏ کند
.

نخود،
مغز را فعال کرده و از ابتلا به فراموشى، آلزایمر، سردرد و سرطان جلوگیرى مى‏ کند
.

نخود
جهت رفع آب آوردن بافت هاى بدن، قولنج‏ هاى کلیوى، دفع رسوبات ادرارى و زردى مفید
است
.

خوردن
آب نخود پخته با کمى نمک، بازکننده گرفتگى‏ هاست، ادرارآور است و سبب رفع قولنج‏
هاى کلیوى، یرقان و رفع رسوبات ادرارى مى‏ شود
.

مصرف
حبوباتى مانند نخود، در تنظیم فشارخون و کاهش کلسترول مؤثر است
.

حبوبات
سدیم زیادى ندارند و در عوض پتاسیم فراوان دارند به این ترتیب ماده هوموسیستئین که
خطر حمله قلبى را افزایش مى‏ دهد، را کاهش مى‏ دهد، به این ترتیب خطر حملات قلبى
کم مى‏ شود
.

نخود
سبب تقویت بدن، ایجاد حرارت غریزى، ازدیاد منى،اسپرم ‏سازى و افزایش میل جنسى مى‏
گردد
.


-
نخود براى
تقویت مو، رفع خارش بدن و معالجه کک و مک بسیار مفید است
.

نخود با همه
ارزش‏ هاى غذایى که دارد، دیرهضم و مواد نفخ است، باید در مصرف آن رعایت اعتدال
شود. اگر نخود با زیره یا شوید خورده شود، این عوامل از بین مى‏ رود
.

تخمه کدو

تخم
کدو خواص فراوانى دارد و حاوى فسفر، منیزیم، آهن، پروتئین، کربوهیدرات، چربى و
مقدارى تریپتوفان است که خاصیت چاق‏ کننده دارد
. مطالعات جدید نشان داده تخم کدو داراى هورمونى است که سبب رشد
و بلندى قد مى‏ شود
.

خوردن
مغز خام تخم کدو، جهت درمان سوزش ادرار، زخم روده، زخم معده، خلط خونى، تسکین سرفه
و خشونت سینه مفید است
.

-
تخمه کدو،
منبعى از مواد معدنى مختلف است؛ به طورى که خوردن 100 گرم تخمه کدو نیمى از نیاز
روزانه بدن به منگنز، منیزیم و فسفر را تأمین مى‏ کند
.

تخمه
کدو مى‏ تواند براى سالمندانى که در معرض پوکى استخوان هستند، آجیل مناسبى باشد.
به علاوه، تخمه کدو در ناراحتى‏ هاى مفاصل مى‏ تواند نقش ضد التهابى ایفا کند
.

مصرف
کدو و تخم کدو، هر دو براى پیشگیرى از سرطان مفید است. تخم کدو برطرف کننده ورم
پروستات است و از بروز سرطان پروستات پیشگیرى مى‏ کند
.

فیتواسترول
ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می‌شوند و ساختار شیمیایی بسیار شبیه به
کلسترول دارند و زمانی که به مقدار کافی در رژیم موجود باشند، قادر به کاهش میزان
کلسترول خون هستند. همچنین در بهبود پاسخ های ایمنی و کاهش بروز سرطان های خاص نیز
موثرند
.

کدو
حلوایى یا تخم کدو در پیشگیرى از سرطان ریه نیز مؤثراست، افراد سیگارى باید بیشتر
از کدو و تخم کدو استفاده کنند
.

تخمه آفتابگردان

مغز تخم
آفتابگردان حاوى پروتئین، چربى، قند گلوسید و مقدار زیادى اسید هاى چرب اشباع نشده
مى‏ باشد، علاوه بر این ها، مقدارى ویتامین‏ هاى 1
B، 2B، PP،
F، E و
D
دارد. دانه
آفتابگردان حاوى مواد معدنى از قبیل آهن، پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، مس و روى
مى‏ باشد
.

خواص درمانى
تخمه آفتابگردان


مغز
تخم‏ه آفتابگردان حاوى روغن خوراکى مطبوعى است. روغن آفتابگردان حاوى ترکیبات
مفیدى است که براى درمان بسیارى از بیمارى‏ ها به کار مى‏ رود و به طور معجزه‏ آسایى
در درمان انواع بیماری ها مؤثر است
.

تخمه
آفتابگردان حاوى مواد فیتو استروژن است و میزان این ماده در این گیاه، چندین برابر
بیش از سایر مواد گیاهى است، لذا مصرف آن در دوران یائسگى براى خانم ‏ها مفید مى‏
باشد
.

تخمه
آفتابگردان داراى ترکیبات غنى از املاح معدنى و ویتامین‏ هاست، مفیدترین ترکیبات
ضد افسردگى را در خود ذخیره کرده است و نقش مهمى در سلامتى اعصاب دارد. افرادى که
از محصولات آفتابگردان زیاد استفاده مى‏ کنند کمتر دچار عارضه فراموشى مى‏ گردند
.

تخمه
آفتابگردان حاوى مقادیر قابل توجهى فسفر و لیسیتین و اسیدهاى چرب مفید در ساخته
شدن واسطه‏ هاى مؤثر در حافظه مى‏ باشد. همچنین این ماده حاوى مقادیر قابل توجهى
از ویتامین 1
B است که براى سلامتى مغز و سلول‏ هاى
عصبى بسیار ضرورى مى‏ باشد
.

منیزیوم
موجود در این ماده غذایى به آرامش اعصاب کمک مى‏ کند. تخم آفتابگردان در ترشح
سروتونین مغز دخالت داشته به همین علت سبب رفع اضطراب و ایجاد آرامش مى‏ گردد. در
افرادى که دچاربدخوابى و بى‏ خوابى هستند، مى‏ تواند سبب تنظیم خواب شود
.

ویتامین E موجود در آفتابگردان، یک آنتى اکسیدان
قوى است و بدن را در مقابل عوامل بیمارى‏ زا حفظ مى‏ کند. این آنتى‏ اکسیدان خاصیت
حل کنندگى چربى را دارد. ویتامین

E
آفتابگردان در
بدن حرکت کرده و رادیکال‏ هاى آزادى را که به سلول‏ هاى بدن آسیب مى‏ رسانند، از
بین مى‏ برد
.

ویتامین E موجود در آفتابگردان با حمایت از
سلول‏ ها و بافت‏ هاى بدن، تأثیر ضد التهابى دارد و باعث کاهش رماتیسم استخوانى و
آرتروز مى‏ گردد
.

-
یکى دیگر از
خواص استفاده از محصولات آفتابگردان، کاستن کلسترول خون مى‏ باشد
. فیتواسترول ترکیبى است که در
آفتابگردان موجود است و اگر به طور روزانه در رژیم غذایى استفاده شود، به کاهش
کلسترول و همچنین کاهش ریسک ابتلا به سرطان کمک مى‏ کند
.

تخمه
آفتابگردان منبع خوبى از منیزیم مى‏ باشد
. منیزیم سبب کاهش فشار خون مى‏ گردد، در نتیجه سردردهاى میگرنى
و سکته قلبى را کاهش مى‏ دهد. کمبود منیزیم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون،
سردردهاى میگرنى و خستگى و اضطراب می شود. براى پایین آوردن فشارخون، علاوه بر
خوردن روغن و تخمه آفتابگردان مى‏ توان مقدارى از برگ هاى خشک شده آفتابگردان را
مانند چاى دم کنید و هر روز بنوشید، این امر سبب پایین آمدن فشارخون مى‏ شود
.

-  
منیزیم
موجود در آفتابگردان سبب سلامتى و استحکام استخوان‏ ها و دندان‏ ها مى‏ گردد
.

تخم
آفتابگردان مدر، نرم کننده سینه است و در رفع ناراحتى‏ هاى برنش، حنجره، گلو درد و
ناراحتى‏ هاى ریوى اثر مفیدى دارد. براى تسکین سرفه و سرماخوردگى مفید است و سموم
بدن را خنثى مى‏ کند
.

کشمش

کشمش، میوه ای
خشک و مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود.انگور خشک شده یعنى
کشمش غذایى پرقوت است که در ردیف غذاهاى پرانرژى درجه یک قرار دارد. کشمش منبع خوب
ویتامین‏ ها و عناصر مغذى بدن مانند آهن، کلسیم، پتاسیم و ویتامین هاى
B و  A مى‏ باشد. در هنگام تشکیل کشمش، آب
درون انگور به قند و مواد نشاسته ه‏اى تبدیل مى‏ شود. حجم آن کم ولى داراى مواد
مغذى فراوان است
.

-
کشمش براى
افراد مسن و افرادى که از عارضه خستگى مزمن رنج مى‏ برند، ایده‏ آل است و سستى را
از بدن دور مى‏ نماید
.
کشمش، اسپاسم
یا گرفتگی عضلانی را هم کم می کند
.

کسانى
که نیاز به انرژى بیش از حد نرمال دارند، مانند ورزشکاران و قهرمانان، دونده‏ ها و
آن هایى که کار فکرى زیاد انجام مى‏ دهند، منبع عالى غذایى به شمار مى‏ رود و سبب
تقویت اعصاب مى‏ شود. تحقیقات نشان داده است، ورزشکارانى که قبل و در حین ورزش،
حدود یک فنجان کشمش مصرف مى‏ کنند، بهتر از بقیه انرژى دارند و سلول‏ هاى بدن را
از آسیب حفظ مى‏ کنند. محققان، کشمش را به عنوان انرژى دهنده کامل و به عنوان
دوپینگ مى‏ شناسند
.

کشمش
داراى فیبر زیادى است که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده‏ ها کمک مى‏ کند
.

کشمش
حاوى پتاسیم است که موجب کاهش فشارخون وجلوگیرى از دفع مایعات بدن مى‏ شود
.

سلنیوم
موجود در کشمش سبب طراوت و زیبایى پوست مى‏ شود. مقادیر کمى ویتامین
A و مقدار مناسبى ویتامین  Bرا داراست. کشمش مانند هویج براى
سلامتى چشم مفید است
.

مصرف
انگور تازه، کشمش و شیره انگور براى درمان کم‏ خونى بسیار مناسب است. کشمش داراى
الیاف، آهن و پتاسیم فراوانى است و بدن کودک در هنگام رشد به این مواد نیاز دارد،
به این ترتیب مصرف کشمش در هنگام رشد کودکان بسیار مفید است
.

کشمش
براى سلامت استخوا ن‏ ها و جلوگیرى از پوکى استخوان نقش مهمى را برعهده دارد و
منبع خوب ویتامین

D
و هورمون
استروژن است، به همین علت مصرف آن در دوران یائسگى براى خانم‏ ها بسیارمفید مى‏
باشد
.

کشمش
منبع خوب فیبر، آنتى اکسیدان و منبع خوب انرژى است، داراى خاصیت آنتى اکسیدانى مى‏
باشد و از تخریب سلولى و ایجاد سرطان جلوگیرى مى‏ کند. آنتى‏ اکسیدان موجود در
کشمش از پیرى و بیمارى‏ هاى حاصله از آن مى‏ کاهد
.

کشمش
میزان

LDL
یا
کلسترول بد را در خون کاهش مى‏ دهد و باعث کاهش بیمارى‏ هاى قلبى ـ عروقى مى‏
گردد، قند خون را نیز کنترل مى‏ کند و موجب عملکرد صحیح عروق بدن مى‏ شود
.

مصرف
کشمش در هنگام کارهاى فکرى، سبب تقویت اعصاب و مغز مى‏ شود. سستى و رخوت و اضطراب
را از بین مى‏ برد و آرامش خاصى به فرد مى‏ بخشد. با خوردن کشمش، غضب را از خود
دور کنید


کشمش
سبب سلامت دندان و لثه‏ ها شده و باعث خوشبو شدن دهان مى‏ گردد، على‏رغم شیرینى و
چسبناک بودن، بر دندان‏ ها اثر تخریبى ندارد و حتى باعث تقویت دندان و دهان مى‏
شود
.

-
ـ جهت درمان
بى‏ نظمى دستگاه گوارش، معده و یبوست مصرف مى‏ شود. به این منظور، 10ـ 5 عدد کشمش
را در آب خیس کنید و بعد
.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی دانشکده
  • کد خبر : 45632
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/12/26 15:17